Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website
Biografie

Ciska Peters werd geboren op 1 juni 1945 in Nijmegen.
Haar muzikale carrière begon zoals gebruikelijk in die tijd: veel mee doen aan talentenjachten. In 1962 won ze de Grote Prijs van Radio Luxemburg. Afgezien van de auto die ze daarmee in de wacht sleepte, begon toen haar professionele zangcarrière. Ze tekende een contract met platenmaatschappij MMP van CNR en haar eerste singles “Wie weet” en “Niemand zal mijn tranen zien” waren onmiddellijk hitparade successen. In 1963 nodigde Willem Duys haar uit voor de Nederlandse ploeg voor het Songfestival in Knokke.

Ciska bouwde gestaag verder aan haar carriere en bracht 2 à 3 singles per jaar uit die regelmatig een hitnotering verwierven. Ze trouwde met luchtmachtfotograaf Pim ter Linde en het echtpaar kreeg een zoon: Mark Robert. Andere hoogtepunten in deze tijd waren het bezoek aan New York t.g.v. de plaat “Don’t press that button mister” waarvan de opbrengst naar Unicef ging en het optreden als supporting act van The Beatles in Blokker.

Ciska Peters heeft altijd gewerkt met het crème-de-la-crème van de Nederlandse platenproducers. Nadat ze was overgestapt naar platenmaatschappij Phonogram werkte ze o.a. met Tony Vos, Peter Koelewijn, Tom Peters, Ad Kraamer, Piet Souer en Will Hoebee. Het resteerde in een regelmatige serie succesnummers als “Dans naar de zon”, “España Mañana”, “Naar de kermis” (met Ronnie Tober), “Kom in mijn armen” (met Aristakes) “Zeeman” en “De zwarte kat”. Op radio- en televisiegebied was Ciska Peters een graag geziene gast in talloze programma’s.

Inmiddels had echtgenoot Pim ter Linde, die al snel van de luchtmacht naar de platenmaatschappijen Negram en later Phonogram was overgestapt, het eerste professionele artiestenmanagement van Nederland opgezet. Interlinde Artists Management, het legendarische “House of the Stars” met o.a. Adèle Bloemendaal, Bonnie St. Claire, Don Mercedes, Saskia & Serge, Ron Brandsteder, Ivo Niehe, Lee Towers, Vanessa en LUV’.

Ciska had echter na 25 jaar zangcarriere elke zaal, braderie en disco in Nederland en Belgie 6x gezien en was steeds vaker te vinden op het kantoor van Interlinde. In 1985 besloot ze te stoppen met haar muzikale optredens en zich volledig te storten op de organisatie business. Het ging zo goed dat Interlinde Artists Management werd omgebouwd tot evenementenorganisatiebureau voor zakelijke evenementen en werd omgedoopt tot Peters & Ter Linde Organization. Het organisatiebureau behoorde na een aantal jaren tot de top 3 van de Nederlandse bureaus. In 1998 kregen ze van DOOR de prestigieuze “Klantgerichtheidprijs” waarbij ze organisaties als Visa en Robeco achter zich lieten.

In 2002 verkochten ze Peters & Ter Linde Organization aan Verhaaf Party Catering.

Na een sabbatical jaartje kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kon en werd Ciska Peters Events opgericht dat inmiddels niet meer actief acquireert.

In het voorjaar van 2012 liet Ciska zich door haar oude kompaan Ronnie Tober overhalen om ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag nog èèn keertje samen hun grote hit ‘Naar de kermis’ op televisie te doen. Het optreden in het Tros-programma ‘Sterrenparade’ werd een groot succes en is inmiddels al een aantal keren herhaald, ook op TV Oost.

Door de vele reacties èn het prettige applaus besloot Ciska ook weer live te gaan optreden. En zo is de cirkel van haar carrière rond.

Update 2020

1949
1975
1995
Winnaars van de
Klantgerichtheidsprijs 1998
Ciska Peters en Ronnie Tober
in Sterrenparade 2012.